20 kwietnia 2024 r. studenci Programu Erasmus+ wzięli udział w fascynującej wyprawie w krainę chmielu i nowoczesnej technologii produkcji złocistego napoju Browaru Tyskiego w Tychach.

Uczestnicy wycieczki mieli okazję zaznajomić się z nowoczesnymi technologiami wytwarzania piwa, poznali historię regionu Śląskiego i początku funkcjonowania Browaru, a podczas degustacji mogli dowiedzieć się więcej o rodzajach piw, ich analizie i smakowaniu.

Całe wydarzenie zakończyło się tradycyjnym Śląskim obiadem. Studenci zza granicy mogli spróbować m.in zupę krem z dyni, rolady z kluskami polanymi sosem z wiśni, a całość wzbogacono o pieczone jabłka. Na koniec nie zabrakło deseru w postaci sernika i kawy / herbaty.

English:

On 20 April 2024, students of the Erasmus+ Programme took part in a fascinating trip into the land of hops and modern production technology of the golden drink at the Tyskie Brewery in Tychy.

The participants of the trip had the opportunity to become acquainted with modern beer production technologies, they learnt about the history of the Silesian region and the beginnings of the Brewery, and during the tasting they could learn more about the types of beers, their analysis and taste.

The whole event ended with a traditional Silesian lunch. The Erasmus+ Students could taste, among other things, pumpkin cream soup, roulades with noodles topped with cherry sauce, and the whole thing was enriched with baked apples. Finally, there was dessert in the form of cheesecake and coffee/tea.